Index Vakbarát Hírportál

Három repülőnyi magyar jött Egyiptomból

2013. augusztus 18., vasárnap 22:06

Három, az egyiptomi üdülőhelyek vendégeit szállító járat érkezett meg vasárnap délután a Liszt Ferenc Repülőtérre - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Tájékoztatása szerint előre tervezett járatokról van szó, a többlet személyforgalom nem okoz semmiféle fennakadást a repülőtér forgalmában.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szóvivője azt közölte, hogy az 1300 Egyiptomban tartózkodó szervezett utas közül vasárnap már 500-an hazatérnek.

Hozzátette, hogy csak azok jelentenek többletet, akiknek az eredetileg tervezett időpont előtt kell hazautazniuk, voltaképpen azok, akik két hétre mentek nyaralni.

Információi szerint ők elférnek az előre beütemezett charterjáratokon.

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy több mint 500 utasuk tartózkodik Egyiptomban. Hurghadából kedden és pénteken térnek haza az ügyfeleik, Sarm-es-Sejkből pedig szerdán. Újabb turnusokat nem utaztatnak ki.

Azoknak, akik lefoglalták és befizették egyiptomi nyaralásukat, alternatív utazásokat ajánlanak fel. Ennek érdekében próbálnak lekötni nagyobb fogadókapacitásokat más országokban. Azok az utasok, akik ezt nem fogadják el, visszakapják a pénzüket.

Call-centerük folyamatosan működik reggel és este 8 között - mondta az ügyvezető.

Azoknak, akiknek még nem sikerült hazajutnia, nem lehet könnyű most a dolguk, egy olvasónk például ezt írta vasárnap:

Hurghada belvárosában lakunk egy nagy szállodában, ahol alig van már vendég. A városba a saját érdekünkben nem mindig engednek ki minket.

A dolgozók nagyon kedvesek, de szomorúak, félnek, hogy nem lesz munkájuk. Mi nem félünk igaz itt is voltak tüntetések az óvárosban.Talán ami aggasztóbb, hogy még az 50 ezer oroszt is elkezdték evakuálni, voltak cseh vendégek, akik csütörtökön érkeztek és már tegnap haza is vitték őket! Mi meg itt vagyunk.

Ma lesz a szállodában értekezlet az összes ittlévő magyar turistának. Családi okokból kellene hamarabb hazautaznunk, a jegyünk szerint kedden repülnénk haza, de kérdeztük a ma esti járatot, ami máskor 150 euró most a helyzetre való tekintettel 230 euró. Ez egy Best Reisen utasokért jövő biztosítós repülőgép és a biztosítónak kell ennyit fizetni.

Sólyom még nem jön:))))

Rovatok