Index Vakbarát Hírportál

Szétroncsolt arccal vitték kórházba a bostoni merénylőt

2013. augusztus 20., kedd 17:39

Kész csoda, hogy Dzsohar Carnajev élve megúszta az áprilisi lövöldözést. Az arcán és végtagjain érték lövések.

Dzsohar Carnajev és 26 éves bátyja, Tamerlan Carnajev április 15-én robbantásos merényletet hajtott végre a bostoni maraton helyszínén. A detonációban három ember meghalt, és legalább 260-an megsebesültek. Tamerlant lelőtték a rendőrségi hajtóvadászatban. Carnajevet élve fogták el, de súlyos sérüléseket szenvedett - azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan milyeneket.

A ma nyilvánosságra hozott orvosi jelentés szerint a gyanúsítottat több lövés érte. Az egyik lövedék a szája baloldalán hatolt be az arcába, és az állkapcsánál távozott. A lövés következtében megsérült a koponyaalap, a középfül és az egyik nyakcsigolya, emellett súlyosan roncsolódott a száj és a szájpadlás is. Carnajevet a Beth Israel kórházban Dr. Stephen Ray Odom kezelte, tanúvallomását csak most tette közzé a bostoni bíróság.

Odom szerint a feltételezett merénylő több lövést kapott a végtagjain is, amiket bekötöztek. Az orvos azt állította, Carnajev a súlyos sebesülések ellenére magánál volt, és válaszolni tudott a neki feltett kérdésekre. A merénylettel vádolt férfi múlt hónapban jelent meg először a bírüóság előtt, arcsérülései akkor is jól láthatók voltak. Amennyiben az esküdtszék bűnösnek találja, akár halálra is ítélhetik.

Rovatok