Index Vakbarát Hírportál

Szüzességtesztet vezet be egy indonéz város

2013. augusztus 21., szerda 10:31

Az indéziai Szumátra szigeten egy város szüzességtesztet végeztet majd a lányokkal, amikor először középiskolába mennek. A cél az, hogy kevesebb legyen a „negatív cselekmény”.

Az ötletgazdát Mohamed Raszjídnek hívják, ő a megyei oktatási hivatal vezetője. A Global Postnak azt mondta, a szüzességtesztet az egyre gyakrabban előforduló erőszak és a házasságtörések miatt kell bevezetni. Raszjíd valószínűleg azért használja olyan tizenéves lányokra a házasságtörés szót, akik még nem is mentek férjhez, mert a muzulmán férjeket nagyon zavarja, ha a feleségük a házasság előtt már mással is lefeküdt.

Már el is különítették a pénzt, ami a tesztekhez kell majd. Raszjíd szerint igaz, hogy a nők saját döntése, hogy lefekszenek-e a házasság előtt, másfelől viszont az állam igazán nem szeretné, hogy a női tanulók „negatívan cselekedjenek”.

A helyi feministák azt mondják, a határozat már megint csak a nőket bünteti, pedig ahhoz, hogy egy lány a házasság előtt lefeküdjön valakivel, sokszor egy férfira is szükség van. Szerintük ha a lányoknak szüzességteszten kell átmenniük, valahogy oldják meg ezt a férfiaknál is.

Rovatok