Index Vakbarát Hírportál

Strandra futott a katonai hajó

2013. augusztus 22., csütörtök 10:03

A fürdőzők közelében kötött ki egy katonai partraszállító hajó az Oroszországhoz tartozó Kalinyingrád megyében. Az orosz védelmi minisztérium szerint nem az 500 tonnás jármű volt rossz helyen, hanem a fürdőzők.

Így parkol egy 550 tonnás monstrum

A légpárnás jármű egyenesen a homokpartra futott, a manőverben senki sem sérült meg, ám a meglepetés annál nagyobb volt a strandolók körében.

A balti flotta nyugati katonai körzetének szóvivője szerint a Zubr (Bölény) néven futó hajó csupán a szokásos gyakorlatot végezte el. Andrej Beszpalij szerint erre az időre a partszakasz megfelelő részét lezárták – közölte a Russia Today angol nyelvű orosz állami csatorna.

Szemtanúk szerint azonban nem volt semmiféle biztonsági zóna elkerítve a strandon, amely jelezte volna a hajó tervezett érkezését.

Hogy nem az elgondolások szerint történt minden, az a Rosszija 24 csatornának nyilatkozó védelmi minisztériumi forrás szavaiból is kiderült. „Semmi meglepő nincs a partraszállásban, az viszont érthetetlen, hogy mit csinál ennyi fürdőző a Balti-tengerre nyíló Gdanski-öbölnél fekvő katonai gyakorlóterepen.

A terepet ismerők szerint azonban a gyakorlóterep néhány kilométerrel északabbra van, nem pedig Mecsnyikovóban, ahol a hajó felbukkant, így az sem kizárt, hogy a jármű egyszerűen célt tévesztett.

Rovatok