Index Vakbarát Hírportál

Tömegsírra bukkantak Mexikóban

2013. augusztus 23., péntek 07:17

Eddig hét holttestett találtak a Mexikóváros közelében fekvő tömegsírban, amely a feltételezések szerint a fővárosból május végén elrabolt áldozatokat rejtette. A csütörtökön megkezdett munkálatok jelenleg is folynak, a rendőrség valószínűsíti, hogy további öt áldozat fekhet még a La Negra néven ismert ranch területén felfedezett sírban.

A 12 fős csoport a mexikóvárosi központjában fekvő Heaven Barból tűnt el három hónapja. A helyszínen két embert vettek őrizetbe. A sírokat rejtő területen lévő lakókocsiban élő két férfinál fegyvereket is találtak.

A rendőrség szerint az áldozatok halálának rivális drogbandák harcához van köze, bár az áldozatok családtagjai szerint egyikük sem volt érintett a drogkereskedelemben.

Korábban öt embert vettek őrizetbe a Heaven Bar ügye kapcsán, köztük a bár egyik biztonsági őrét és az egyik tulajdonost, az alvilágban Farkas néven ismert Ernesto Espinosa Lobót.

A másik körözött tulajdonost holtan találták: Dax Rodriguez Ledezma elégetett holttestét eltemetve találták meg barátnője és egy ismerőse mellett.

A mexikói drogháborúkban nem ritkák a tömeges kivégzések: Michoacan államban korábban 21 turista holttestére bukkantak, Monterreyben pedig egy kút mélyén 17 zenész maradványait tárták fel idén januárban. A Kombo Kolombia együttes tagjai a Gulf és a Zetas drogkartell háborújának estek áldozatul.

Rovatok