Index Vakbarát Hírportál

Óvodában dolgozott a birminghami pedofil

2013. augusztus 27., kedd 17:11

Paul Wilsont 2011-ben tartóztatták le és ítélték életfogytiglanra, miután videófelvételeket találtak a számítógépén arról, ahogy megerőszakol egy óvodás kislányt a birminghami Little Stars óvodában, ahol 18 hónapig dolgozott - írja a Guardian.

Az akkor 21 éves Wilson gépét azután vizsgálták meg a hatóságok, hogy a férfi kísérletet tett egy 13 éves lány online elcsábítására. Később azt is bevallotta, hogy 22 12 és 15 év közötti lánynál próbálkozott be hasonlóképpen.

Az ügyben a Birmingham Safeguarding Children Board által végzett újabb vizsgálatok megállapították, hogy Wilson viselkedéséből már sokkal korábban le lehetett volna szűrni, hogy mire készül: az oktatási ügyekkel foglalkozó brit kormányzati szervnél, az Ofstednél, és a birminghami önkormányzatnál is súlyos hiányosságokat találtak.

Az Ofsted például név nélküli bejelentést kapott arról, hogy Wilson többször ölelgette a lányt és feltűnően sok időt töltött vele a többi gyerek rovására. Az Ofsted nem Wilsont, hanem az óvoda vezetőjét kereste meg az ügyben, aki azt hitte, hogy általános szakmai vizsgálatról van szó, mintsem gyerekvédelmi ügyről.

Az óvoda figyelmeztetést kapott, de az ezt követő ellenőrzések alapján "jó" minősítést érdemelt ki. Az óvoda vezetője Wilson viselkedését egyébként annyival intézte el, hogy amúgy is csak a "nyavalygós" dolgozók panaszkodtak rá.

Jane Held, a gyerekvédő szervezet vezetője elmondta, hogy az óvodában hiányoztak azok a feltételek, amik lehetővé tették volna, hogy gyorsabban észrevegyék, hogy a gyerekek veszélyben vannak.

Held szerint Wilson nagyon ravasz volt és ügyesen manipulálta a körülötte lévő embereket, viszont a gyerekeket senki nem hallgatta meg az ügyben, mert mindenki csak a szülőkkel beszélt, és az óvodai dolgozóknak fel kellett volna ismerniük a gyerekek viselkedéséből, hogy valami nincs rendben.

Rovatok