Index Vakbarát Hírportál

Hónapokig élt kisbabájával a KFC-ben

2013. augusztus 28., szerda 15:59

Csaknem két hónapig élt egy pekingi KFC-ben egy anya és kilenc hónapos gyermeke. Mivel a 28 éves nőt senki sem szólította fel, hogy távozzon, a gyorsétterem vendégei pedig gyakran pénzt, ruhákat, vagy egyéb hasznos ajándékokat adtak neki, nem is nagyon sietett.

Xiaoshan akkor vált hajléktalanná, amikor megszületett házasságon kívüli gyermeke, akit nevelőszülei nem voltak hajlandóak elfogadni. A nő igazi szüleit nem ismeri, nevelőszüleivel, és azok mentálisan sérült fiával együtt élt korábban. A nevelőapa elmondása szerint stabil állást és megbízható férfit szántak volna lányuknak, de az gyerekkora óta renitens volt. Kapcsolatuk akkor romlott meg, amikor Xiaoshan otthagyta az iskolát, majd otthonról is elköltözött, és nem ment férjhez, viszont megszülte a gyermekét.

A fiatal nő kezdetben gyerekjátékokat árult egy éjjeli piacon, de aztán a KFC-ben kötött ki. A People cikke szerint éjszakánként, amikor kevesen voltak az étteremben, a mosdókagylóban fürdette a gyerekét, helyét pedig egy babakocsi és a gyermekholmik foglalták az asztalnál, ahová bekötözött.

Miután Xiaoshan története megjelent a médiában, a helyzete egyre jobb lett. Az emberek még több pénzt, ételt és hasznos dolgokat kezdtek küldeni neki, és több állandó látogatója is lett. Sőt, egy pekingi nő azt is felajánlotta a fiatal anyának, hogy lakhat a lakásában, amíg nem tud a saját lábára állni. A nő állást is ajánlott Xiaoshannak egy jótékonysági intézménynél. Egy idegen férfi pedig Tianjinban kínált állást és szállást a rászoruló nőnek.

Xiaoshan a médián keresztül bocsánatot kért nevelőszüleitől, és azt üzente, reméli, hogy továbbra is egy családot alkotnak. A nő szeretné, ha rendezni tudná kapcsolatát a családjával, ebben szakemberek és egy tévés szereplés is segítenének neki.

Rovatok