Index Vakbarát Hírportál

A majmoknak is jár az alkohol?

2013. augusztus 30., péntek 13:07

Berúgott, veszekedni kezdett, majd egymásnak ugrott két férfi Delhi külvárosában. A sztori ennél érdekesebb része, hogy egyiküknél majmok voltak, és a vita arról folyt, joguk van-e a languroknak ahhoz, hogy bort igyanak.

A két férfi a vasútállomáson ismerte meg egymást, amikor mindketten alkoholt kerestek a környéken. Miután szereztek pár palackkal, együtt rendesen be is rúgtak. A 26 éves, majomtartó srác, aki akkor már eléggé részeg lehetett, két majmát is megkínálta volna, és hiába tiltakozott a társa, ő ott helyben ki is próbálta, bejön-e az állatoknak a likőr. Amikor megpróbálta az egyik majom szájába erőszakolni az italt, a 36 éves vasúti portás figyelmeztette: „ne tegye próbára a türelmét”.

Mivel a fiatalabb nem állt le, az idősebbik férfi megütötte, így indult a verekedés. A meccsnek egy tégla vetett véget, amit a portás vett fel, és az állatkínzó fejéhez vágta. A férfi elvesztette az eszméletét, és bár később kórházba szállították, ott meghalt. A vasúti portást gyilkossággal vádolják.

A Telegraph cikke szerint nem tudni, hogy miért gondolta a férfi, hogy a majmoknak is jár az alkohol, de elképzelhető, hogy vallási vonatkozása volt az elméletének. Ha ugyanis hindu volt, akkor hivatkozhatott Hanumánra, a majomistenre, aki népszerű Indiában. A másik férfi valószínűleg inkább bevételi forrásként nézett a majmokra: a langurokat Indiában gyakran használják a kisebb majmok távoltartására az épületek körül.

Rovatok