Index Vakbarát Hírportál

8 hónapos csecsemő halt meg gyógyszer túladagolásban Amerikában

2013. szeptember 2., hétfő 15:43

Egy nyolc hónapos csecsemő halt bele metadon, xanax és opana túladagolásba: az anyagok anyatejjel jutottak a szervezetébe, írja a dailymail.co.uk. Az anyát korábban már figyelmeztették, hogy ne szoptassa gyermekét.

Egy, a gyermek halála előtt öt hónappal készült bírósági papír szerint a 32 éves Sarah Ann Stephenst már figyelmeztették, hogy álljon le a baba szoptatásával, mivel a szervezetében túl magas metadon szintet mértek az orvosok. A csecsemő halála után elvégzett vizsgálatokból kiderült, hogy a gyermek a fent említett szerek túladagolásába halt bele. Az orvosok szerint a gyermek szervezetében talált szerek szintje még egy felnőttnél is magasnak számítottak volna.

A vizsgálatokból az is kiderült, hogy a csecsemőnél már gyakorlatilag drogfüggőség alakult ki, mielőtt meghalt túladagolásban. Az anyát augusztus elején tartóztatták le, ekkor már két rendbeli gyermekveszélyeztetés miatt volt folyamatban eljárás ellene, emiatt többen kritizálták a helyi gyermekvédelmi szolgálatot is. A kritikák arról is szólnak, hogy a gyermek halála előtt három hónappal történt vizsgálatok eredményeit sem kezelték megfelelően: a gyermekvédelmi szolgálat eszerint már akkor tudta, hogy a gyermek ki van téve a mérgezés veszélyének.

Rovatok