Index Vakbarát Hírportál

Több mint ötszáz bébiteknőst engedtek a tengerbe

2013. szeptember 6., péntek 08:20

Több mint 500 újszülött tengeri teknőst engedtek az óceánba csütörtökön Florida partjainál ott, ahol az állatoknak nagyobb esélyük van a túlélésre.

Az amerikai partiőrség is segített az akcióban, melynek során a parttól nagyjából hat mérföldre engedték az állatokat a vízbe. A partiőrség közleménye szerint  elkötelezettek a veszélyeztetett fajok megvédésében. "Nagyon fontosnak tartom a környezet védelmét" - mondta a partiőrség egyik munkatársa, aki szerint munkája lehetőséget nyújt neki arra, hogy valóban tudjon is tenni az ügyért.

A teknősöket, melyek között alig kétnapos példányok is akadtak, egyenként engedték be a vízbe. Az állatok Florida tengerpartjainak teknősfészkeiből származnak, melyeket szövetségi törvény véd. Ez azt jelenti, hogy törvényellenesnek számít megérinteni vagy megzavarni a fészkelő tengeri teknősöket, az újszülött állatokat és a fészkeket. A fészekrakási időszakban erről jelzéseket helyeznek el a tengerparton.

A nőstény teknősök többnyire éjjel rakják le tojásaikat, ahogy a bébiteknősök is leginkább éjszaka másznak ki fészkeikből. Ezer bébiteknősből mindössze egy éri meg a felnőttkort.

Rovatok