Index Vakbarát Hírportál

Elkaptak két betörőt a Buckingham palotában

2013. szeptember 7., szombat 12:11

Letartóztattak egy férfit a Buckingham palotánál, miután átmászott a brit uralkodói rezidencia kerítésén. A gyanú betörés, birtokháborítás és bűnös károkozás. Társát, aki valószínűleg kívülről falazott neki, bűnsegédlet miatt szintén elkapták – írja a BBC.

„Az eset pontos körülményeinek feltárásán jelenleg is dolgozunk” – mondta a rendőrség szóvivője, de nem lenne meglepő, ha az udvar biztonsági szabályait ezúttal is újragondolnák.

Korábban több behatolási kísérlet történt már a Buckingham palotába, ezek közül a legemlékezetesebb, amikor 1982 egyik reggelén a királynő arra ébredt, hogy egy ismeretlen ül az ágya szélén. A munkanélküli férfival II. Erzsébet tíz percen keresztül társalgott, anélkül, hogy a behatolásról bárki is tudomást szerzett volna. Végül az illető kért egy cigarettát és mivel az uralkodónál sajnálatosan éppen nem volt, a férfi megengedte, hogy hívassa az egyik inasát, nem sokkal később pedig már a rendőrség is megérkezett.

Néhány, a biztonsági problémákra rámutatni kívánó újságírónak is sikerült már titokban bejutnia a palotába. A Daily Mirror riportere hamis személyazonossággal rögtön két hónapot dolgozott lakájként a királynő közvetlen közelében.

A királyi család egyik tagja sem volt a palotában a mostani incidens idején. A királynő és Fülöp herceg az augusztust és a szeptembert Skóciában, a Balmoral kastélyban tölti.

Rovatok