Index Vakbarát Hírportál

Eszetlenül száguldott, feltöltötte a netre

2013. szeptember 7., szombat 14:53 | tíz éve frissítve

A New York-i rendőrség közúti veszélyeztetés miatt tartóztatta le azt a 30 éves férfit, aki 24 perc alatt autózta végig a Manhattant körülvevő nagyjából 42 kilométeres utat, írja a Guardian. Becsúszott viszont egy kisebb baki: az erről készült videót – egyben a veszélyezetésről szóló bizonyítékot a férfi feltöltötte Youtube-ra.

Christopher Adam Tang BMW Z4-esét is lefoglalták. A videót még augusztus 28-án töltötte fel, a mutatványt Afro Duck Production néven futtatta. A 6 perces, felgyorsított videót a műszerfalra erősített kamerával vette fel.

Fastest Lap Around Manhattan 2013

A rendőröknek az segített a legtöbbet, hogy a videó elején látszik a felvétel augusztus 26-ai időpontja, illetve az autó márkája is jól látható.

Tang korábban egy oldalon azt nyilatkozta, hogy kétli, hogy a rendőrök be tudnák azonosítani a videó alapján. Ugyanebben az interjúban arról is dicsekszik, hogy azért tartja magát jó sofőrnek, mert "mindig ura a helyzetnek".

Ray Kelly, New York rendőrfőkapitánya azt nyilatkozta, hogy az utakat figyelő kamerák segítségével már korábban is látták a lelkes sofőrt, a videó viszont segített a pontos beazonosításban.

Rovatok