Index Vakbarát Hírportál

Obama elvesztheti a kongresszus támogatását

2013. szeptember 8., vasárnap 19:52

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője szerint az elnök rosszul próbálja maga mellé állítani a képviselőket. Mike Rogers republikánus képviselő szerint Barack Obama az elmúlt egy héten sok támogatót vesztett.

Rogers vasárnapi megnyilatkozása éles ellentétben áll múlt heti szavaival, amikor még azt mondta, hogy a kongresszus az elnök mellé fog állni. A képviselő azzal vádolta az Obama-adminisztrációt, hogy nagyon rossz munkát végeznek az ügy érdekében, az elnök nem koncentrál eléggé arra, hogy Szíria kapcsolata Iránnal milyen mértékben árthat az Egyesült Államoknak.

Az sem tetszett neki, hogy az elnök úgy utazott el Oroszországba a G20-találkozóra, hogy nem hagyott hátra megfelelő utasításokat, hogyan kezeljék a kongresszusi vitát. Kihirdette elnöki javaslatát, majd elutazott – méltatlankodott Rogers.

Időközben Barack Obama hazatért a szentpétervári G20-csúcsról, ahol nem sikerült nemzetközi koalíciót kovácsolni egy katonai beavatkozás elé. Az amerikai elnök augusztus utolsó napján döntött a beavatkozás mellett, de azt az amerikai kongresszus jóváhagyásától tette függővé.

Rovatok