Index Vakbarát Hírportál

Magyar irányította a drogcsempészetet Costa Ricában

2013. szeptember 9., hétfő 20:55

Rendőrkézre került Costa Ricában egy magyar férfi, „Halasz", aki egy ottani kábítószercsempész-bandának volt a vezetője, és mexikói légikisasszonyokat is felbérelt futárnak – adták hírül a közép-amerikai ország lapjai, így a La Nación és a Judicalies.

A szervezet felszámolását célzó nyomozás még 2012 szeptemberében kezdődött, amikor a rendőrség San José egyik negyedében őrizetbe vett egy Blanco Evans nevű Costa Rica-i állampolgárt. A férfi gépkocsijában 165 ezer dollárt találtak elrejtve. A nyomozás során kiderült, hogy a szervezet szárazföldön, autókba rejtve szállított kábítószert Mexikóba, az ezért járó pénzt pedig mexikói légikisasszonyok szállították titokban repülőn Costa Ricába.

A szálak a magyar bandafőnökhöz vezettek, akinek Ajuela városban lévő házában a rendőrök hat kilogramm kokaint találtak. A magyar drogcsempész kocsijával közlekedett a városban, amikor a hatóságok elfogták, és az autójában további tíz kilogramm drogra leltek. A vizsgálatok szerint a magyar férfi irányította bűnszövetkezet nem csupán kábítószer-kereskedelemmel, hanem pénzmosással is foglalkozott.

Rovatok