Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg drogot találtak a csallóközi gyújtogató autójában

2013. szeptember 10., kedd 14:39

Nem fér a bőrébe a dunaszerdahelyi gyújtogató. 300 ezer eurónyi értékű drogot foglaltak le a sikabonyi (Dunaszerdahely) férfi kocsijában, aki múlt héten gyújtott fel Csallóköz-szerte öt szalmalerakatot. Az okozott kár értéke 173 ezer euró, a talált drog piaci értéke pedig 300 ezer euró. Júliusban robbanóanyagot is találtak nála,írja a bumm.sk.

A 36 éves férfi szeptember 5-én, pénteken először Csallóköznádasdon gyújtott fel egy szalmakazalt, amelyről a tűz a közelben álló gépparkra is átterjedt. Fél órával később Bős község, Feketeerdő részében gyújtott fel egy újabb szalmakazalt, fél nyolckor pedig már Medvén gyújtott alá újabb két szalmabála-rakásnak, íja a lap. És ha ez nem lett volna elég, másfél órával később Nagymegyeren gyújtott fel egy szénakazlat, fél tízkor pedig már Bögellőn tette ugyanezt.

A férfit, aki egy fehér Mercedes ML 63 típusú kocsival turnézott, végül a dunaszerdahelyi rendőrség kommandósai Mad községben tartóztatták fel. A rendőrség szerint a kocsijában, egy műanyag tasakban talált metamfetamin-származékból 2529 adag kábítószert lehetett volna előállítani, melynek piaci értéke mintegy 300 ezer euró. Emellett fecskendőket, és nagy menyiségű, 300 ezer eurónyi készpénzt is lefoglaltak.

A lap szerint a gyújtogatás ügyében egyelőre nem emeltek vádat ellene, a drogok miatt viszont illegális kábítószer előállítás-, birtoklás- és kereskedelem megalapozott gyanúja miatt emeltek vádat ellene. A férfit illegális fegyvertartással is vádolják, júliusban úgyanis házkutatást tartott nála a rendőrség, melynek során robbanóanyagot találtak házában.

Rovatok