Index Vakbarát Hírportál

Machetével támadtak a turistákra

2013. szeptember 11., szerda 10:18

Ausztrál és új-zélandi turistákat és két idegenvezetőjüket ért halálos rablótámadás Pápua Új-Guineában. A támadásban többen megsérültek, a csoport helyi vezetői közül ketten meghaltak.

A rablók machetével, pisztollyal és lándzsákkal csaptak le alkonyat táján az éppen az esti tábor felállításán ügyködő turistákra, akik egy közeli bánya munkatársait riasztották. A sebesülteket a bánya mentőállomására szállították, a halottakat azonban nem tudták magukkal vinni, a holttesteket később helikopterrel akarják elszállítani.

A támadás helyszíne a Black Cat Track, Pápua Új-Guinea hegyvidékeinek egyik legnehezebben járható túraútvonala. Korábban az aranyláz vonzotta ide a kalandorokat, most egy-két trackingcsoporton kívül csak helyiek használják a vad folyóvizeken és szurdokokon keresztül haladó eldugott ösvényeket.

Pápua Új-Guinea belseje a világ egyik utolsó, a nyugati civilizáció által alig érintett területe. A változatos természeti környezettel rendelkező és sok, sokszor egymással szemben is ellenséges törzs által lakott térséget a turizmus csak a közelmúltban fedezte fel.  Az erőszakos bűncselekmények magas számáról is ismert országban az elmúlt hónapokban megszaporodtak a támadások.

Rovatok