Index Vakbarát Hírportál

Ő volt szeptember 11 első áldozata

2013. szeptember 12., csütörtök 19:08

A szeptember11-i terrortámadás első áldozata egy izraeli férfi volt, aki korábban az izraeli hadsereg terrorelhárító elitegységének tagja volt, írja a Daily Mail egy most megjelent könyvre hivatkozva. A férfi az első toronynak tartó repülőn utazott, amikor a terroisták eltérítették a gépet. Ő egyedül és fegyverek nélkül vette fel a harcot az öt terroristával, hogy megakadályozza a gép eltérítését, de még a becsapódás előtt megölték.

Danny Lewin, a volt terrorelhárító katona egy internetes céget alapított Akami Technologies néven, és már a harmincas évei előtt milliomossá vált. Korábban az izraeli hadsereg Sayeret Mat'kal nevű elit terrorelhárító osztagánál teljesített szolgálatot. Ezután tért vissza az egyetemre és alapította meg a később sikeres cégét.

A repülőt nem sokkal azután térítették el, hogy felszállt. Lewin beszélt arabul és a gép elejében ült, az elsők között lehetett, aki észrevette, hogy eltérítették a repülőt. Az első jelentés szerint Lewint lelőtték, de egy későbbi vizsgálat kiderítette, hogy az egyik terrorista vágta el a nyakát. A repülő fél órával ezután becsapódott a Világkereskedelmi Központ északi tornyába. Ugyanaznap egy másik repülő is becsapódott a másik toronyba, egy harmadik gép pedig a Pentagonba. A Fehér Ház felé tartó repülőt viszont az utasok ellenállása miatt nem tudták a terroristák az épületbe vezetni, még ez előtt lezuhantak.

Rovatok