Index Vakbarát Hírportál

Fújja be magát Ferenccel!

2013. szeptember 19., csütörtök 10:26 | aznap frissítve

Parfümben örökítette meg Ferenc pápa szerény, két lábbal a földön járó személyiségét az Excelsis Fine Fragrances nevű parfümgyár, ami 2005 óta foglalkozik a pápai illatok kidolgozásával – írja a Huffington Post.

A Ferenc pápa illatú parfüm fő komponensei a szantálfa és a bergamot. „Nem akartam túl feltűnő illatot keverni. Valami finom, méltóságteljes és viszonylag egyszerű illatot képzeltem el” – mondta Fredrick Hass, a cég ügyvezetője.

Az Excelsis honlapján megjelent közlemény szerint közkívánatra keverték ki az illatot. Az új pápai illatra vágyók a visszajelzések szerint elégedettek a parfümmel, ami úgy tűnik, teljesen jól visszaadja Ferenc személyiségét is. Az ember olyan szavakkal illetik a parfümöt mint „gyengéd, egyszerű, meleg, kellemes, sőt, egyenesen mennyei” – mondta Hass. „Ezek pont azok a szavak, amelyeket a média a legtöbbször használ, amikor Őszentségéről beszél” – tette hozzá.

Bár a Ferenc pápa parfüm reklámszövege igazán kecsegtető – „megnyerő, friss illat, bársonyos és megnyugtató. A tökéletes aftershave” –, ha a Bloomberg Businessweek-nek van igaza, és manapság a sportos illatok az igazán menők a férfiak körében, akkor nem lesz nagy sikere a szentséges parfümnek.

Rovatok