Index Vakbarát Hírportál

Elton Johntól félnek az orosz szülők

2013. szeptember 24., kedd 20:26

Elton John moszkvai és kazani koncertje ellen lobbiznak orosz szülők, és Vlagyimir Putyint nyílt levélben kérik arra, hogy fújja le az eseményt, írja az Independent. A demonstrálók szerint ugyanis a zenész megsértené a homoszexuális propagandát tiltó jogszabályt, ahogy ők mondják, a szodomiták mellett kampányolna, és ezzel keresztülhúzná az orosz kormány gyerekeket védő törvényeit.

A szülők Elton John korábbi kijelentésére hivatkoznak, miszerint azért akar fellépni Oroszországban, hogy a meleg közösséget támogassa. „Meleg férfiként nem hagyhatom magukra azokat az embereket” – mondta korábban a zenész, hozzátéve, hogy nem tudja, mi fog történni, de oda kell mennie.

Az orosz parlamentidén nyáron fogadta el azt a törvényt, amely megtiltja, hogy bárki információt adjon gyerekeknek a homoszexualitásról. A „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját” tiltó törvény egy átfogó program része, amelynek célja a „tradiconális orosz értékek” népszerűsítése a „nyugati liberalizmussal” szemben. Utóbbi ugyanis a Kreml és az ortodox egyház szerint hozzájárul a fiatalok megrontásához, de ami ennél is rosszabb, a Putyin elleni megmozdulásokat is táplálhatja.

Rovatok