Index Vakbarát Hírportál

Kiadósat buzizott a tésztapápa

2013. szeptember 27., péntek 16:23 | aznap frissítve

Kiverte a melegszervezeteknél a biztosítékot Guido Barilla csütörtkön, az olasz La Zanzara rádióban tett kijelentése: „Soha nem reklámoznék egy homoszexuális családdal... ha a melegeknek ez nem tetszik, akkor menjenek, válasszanak egy másik márkát! A család fogalma szent, és cégünk egyik alapértékének számít”.

Barilla pasta commercial: Company won't feature gays in ads

Guido Barilla azIndependent szemléje szerintazt a jól ismert elvet is bevetette, miszerint mindenkinek megvan a joga, hogy azt csináljon, amit akar – egészen addig, amíg az másokat nem zavar. A meleg párok adoptálásának jogát viszont elvitatta, mivel szerinte a gyereknek nincs választási joga.

A Barilla a világ legnagyobb tésztagyártója, a cég az olasz piacnak majdnem a felét, az amerikainak meg legalább a negyedét fedi le.

Pasta Barilla

Alessandro Zan melegjogi aktivista és baloldali parlamenti képviselő szerint Barilla kijelentése az olaszok között dívó homofóbia kiváló példája. Zan kijelentete, a jövőben bojkottálni fogja a cég termékeit, és erre szólította fel a többi parlamenti képviselőt is. Guido Barilla, akinek a cége a fenti videon is látható olasz mintacsaládokkal szereti reklámozni termékeit, közleményben igyekezett tompítani kijelentését. Ebben kifejezte sajnálatát, ha megjegyzései esetleg „félreértést” generáltak, pedig ő csak a „nők családban betöltött központi szerepét” akarta hangsúlyozni.

Az Index homofób törzsolvasója azonnal lecsapott

Kedves barátom, Ismerősöm!

Sok háború dúl a világban – mától eggyel több! A fenti cikk alapján a világ picinyke, de annál hangosabb, a liberális média által felnagyított homoszexuális része bojkottot indított a Barilla cég igen kiváló minőségű és finom tészta termékei ellen. Csupán azért, mert a gyár tulajdonosa kiállt a NORMÁLIS NEMI IDENTITÁSÚ és EGÉSZSÉGES LELKÜLETŰ emberek, családok mellett! Ez tűrhetetlen! Válaszoljunk nekik azzal, hogy ezentúl csakis Barilla tésztákat vásárolunk!Azért mert finom, azért mert kiváló és azért, mert az ember legyen EMBER! Tarts Te is velünk! BARILLÁRA FEL!


(Olvasónk, I. levele azelőtt érkezett, hogy Guido Barilla bocsánatot kért volna kijelentéséért. Ha már bevásárolt Barillából, reméljük, I. legalább megtartotta a blokkot!)

Rovatok