Index Vakbarát Hírportál

Fülöp-szigeteki az idei Miss World

2013. szeptember 28., szombat 18:28

A Fülöp-szigeteki Megan Young lett szombaton az idei Miss World szépségverseny győztese.

A huszonhárom éves új szépségkirálynő az indonéziai Bali szigetén mérkőzött meg vetélytársaival, összesen 129 ifjú hölgy indult a versenyben. Megan Young a tavalyi nyertestől, a kínai Jü Ven-hsziától örökli a koronát.

A női szépség új uralkodónője az Egyesült Államokban született, de tízéves korában áttelepült a Fülöp-szigetekre. Filmművészeti tanulmányokat folytatott, néhány alkalommal kapott kisebb szerepeket is. Legfőbb vágya, hogy filmrendezővé váljon. Önmagát „ambiciózus személynek” tartja, imádja a Harry Potter kalandjairól szóló könyveket és a videojátékokat.

A szervezők szerint a koronázási ceremóniát a világ minden tájáról egyenes adásban kísérhette figyelemmel több mint 200 millió néző.

A mostani verseny légkörét bizonyos fokig rontotta, hogy a keményvonalas muszlimok felháborodtak az esemény miatt, annyira, hogy a Jakarta közelébe tervezett rendezvényt Bali szigetére kellett áthelyezni, ráadásul a szokásos fürdőruhás felvonulást maláj szoknyás körrel helyettesítették a szervezők. Megvolt annak a veszélye, hogy az indonéziai kormány által tett komoly – és a szervezőket felbosszantó – engedmények ellenére a konzervatív muszlimok megzavarják az általuk erkölcstelennek, sértőnek és pornográfnak tartott szépségversenyt.

A helyszínt biztosító szakemberek szerint az, hogy a fenyegetések és a feszültség ellenére sikerült komolyabb incidens nélkül lebonyolítani a rendezvényt, azt mutatja, hogy az ország rendőrsége a közelgő nagy fontosságú, komoly állami vezetők, mint Barack Obama amerikai elnök részvételével megtartott diplomáciai találkozók megrendezésére is készen áll. Lady Gaga amerikai énekesnő tavalyi koncertjét végül nem tartották meg, az Iszlám Védelmezői nevű szervezet szerint ő az ördögöt imádja.

Rovatok