Index Vakbarát Hírportál

Kilencszáz táskát lopott a csúcstolvaj anyuka

2013. szeptember 30., hétfő 20:55

Három év alatt több mint kilencszáz női táskát lopott el az a kétgyerekes, férjezett anyuka, aki ezzel angliai rekordot döntött, írja a DailyMail. A bíróság becslése szerint a 48 éves nő ezzel összesen több mint 130 ezer fontos kárt csinált különböző üzleteknek, viszont az üzletek ugyanezt a kárt 500 ezer fontosra, vagyis csaknem 178 millió forintosra becsülték.

Jayne Rand taktikája egyszerű volt: táska nélkül sétált be a butikokba, majd táskával a vállán, néha új pénztárcákkal a zsebében sétált ki onnan. Egészen pontosan 909 zsákmánya volt, amiket gondosan választott ki, csak a legmenőbb tervezők darabjai közül válogatott: Prada, Gucci és Louis Vuitton volt a kedvence. Ezek darabját aztán ezer font körüli összegért adta el, tehát jóval ár alatt. Így 2009 és 2012 között összesen körülbelül 80 ezer fontot keresett lopásaival.

Bűnös életéről Rand férje és két lánya semmit sem tudott egészen tavaly decemberig, amikor egy walesi plázában lopáson kapták a háziasszonyt. Ráadásul amikor a biztonságiak a kocsijához kísérték a nőt, ott további két új táskát, vagyis az aznapi zsákmány többi részét is megtalálták. Rand korábbi bűncselekményeire úgy derült fény, hogy nyomozók végignézték a korábbi hasonló lopások ideje alatt készült biztonsági kamerák felvételeit.

Az ügy nemcsak a családot, de a nő szomszédjait és ismerőseit is meglepte, akik csendes és tiszteletreméltó nőként ismerték Randot. A bíróságot ugyanakkor nem hatotta meg a szolid külső: októberben valószínűleg letöltendő börtönbüntetésre ítélik a rekorder bolti tolvajt.

Rovatok