Index Vakbarát Hírportál

Megölték exeiket, harminc év után bűnhődhet a házaspár

2013. október 3., csütörtök 12:58

Idilli kapcsolatban élhetett eddig a 71 éves Gerald Uden és neje, a 74 éves Alice Uden, békés nyugdíjas mindennapjaikat ugyanis nem zavarták exfeleségek és exférjek. Ráadásul a házaspárban akadt egy nagyon fontos közös, összekötő kapocs is: mindketten öltek már embert.

A Telegraph cikke szerint a hetvenes éveikben járó házaspár mindkét tagját azzal a váddal tartóztatták le a héten, hogy megölték előző hitvesüket. A vád szerint a férfi 1980-ban a wyomingi vadonban lőtte le nejét és 10, valamint 12 éves mostohagyerekeit. A férfi beismerte tettét, és elárulta azt is, hogy családját azzal az ígérettel csábította az erdőbe, hogy madarakra fognak vadászni. A holttesteket nem találták meg.

Jelenlegi felesége, Alice Uden 1975-ben hátulról lőtte fejbe akkori férjét, miközben az aludt. A nő a holttestet egy aranybányában rejtette el, szintén Wyomingban. A férfi hat héttel ezelőtt megtalált csontjai vezették a rendőröket a rég lezárt, halott akták megoldásához.

Udenék a gyilkosságok után kezdtek közös új életet Missouriban, kamionsofőrként. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pár a közös békés jövő reményében, azzal közvetlen összefüggésben gyilkolt-e.

Rovatok