Index Vakbarát Hírportál

Szemmel fest a festékpislantó

2013. október 5., szombat 11:41 | aznap frissítve

Nem csak szájjal és lábbal lehet festeni a hagyományos módszeren kívül, egy argentín művész a szemét használja ugyanerre a célra. Leandro Granato már gyerekkorában észrevette, hogy az orrürege kapcsolatban van a szemével, fújni és felszívott folyadékokat kispriccelni is képes vele.

Idővel megpróbálta hasznosítani különleges képességét. Többéves kitartó kísérletezés után rátalált arra a festéktípusra, ami nem irritálja a szaruhártyáját, így akár nyolc decinyi vízfestéket is fel tud szívni vele. „Amikor kitaláltam, hogy ebből élhetnék meg, az egész családom őrültnek nézett” - idézi a világ egyetlen szemmelfestő alkotóját a Daily Mail.

EYE´S PAINTING LEANDRO GRANATO

Azt állítja, rendszeresen átesik orvosi ellenőrzéseken és festési technikája egyáltalán nem károsítja az egészségét. Az alkotási folyamat gyakorlatilag festékszippantásból és intenzív pislogásból áll. Vannak képek, amik tíz perc alatt megvannak,  de más festményeken hónapokon át dolgozott. Granato absztrakt képei közül néhány most több mint félmillió forintot ér.

Rovatok