Index Vakbarát Hírportál

Elszánt vadászok kerítették be Paul McCartneyt

2013. október 7., hétfő 22:00

Vadászok egy csaknem két méter magas kerítéssel vették körbe Sir Paul McCartney vidéki birtokát, de nem azért, hogy az egykori Beatles-tagot megvédjék a hívatlan vendégektől. A céljuk az volt, hogy megakadályozzák a szarvasok szökését a vadászidényben, írja a Telegraph.

McCartney ugyanis híres állatbarát, lelkes állatvédő, és birtokán tilos a vadászat. A zenész 1991-ben azért vette meg a közel 35 hektáros területet, hogy megvédje az ott élő vadállatokat. A Kegyetlen Sportok Elleni Liga azonban a Telegraphnak most arról számolt be, hogy a gímszarvasok száma a környéken csökkenni kezdett. A Red nevű hím példány például idén hiába jött szokásos évi párbajára a párzási időszak elején, egyetlen ellenfelet sem talált már ott magának. Az állatok a Liga és McCartney területén biztonságban vannak, de az aktivisták félnek, hogy ha a szarvasok elhagyják a területet, lelövik őket.

A helyi vadászok cáfolták a hírt, miszerint idén kevesebb az állat, illetve szerintük normális, hogy az évnek ebben az időszakában nem adott völgyben időznek az állatok. McCartney munkahelyi teendői miatt nem tudta kommentálni a híreket.

Rovatok