Index Vakbarát Hírportál

Halála előtt azt kiabálta, hogy imádja a gyerekeket

2013. október 8., kedd 19:22

„Ártatlan vagyok!″ – sikította közvetlenül a halála előtt az a francia férfi, akit Madagaszkáron helyi lakosok pedofíliával és egy kisfiú megcsonkításával vádoltak és meglincseltek. Sebastian Judalet-t múlt pénteken ölték meg, a 38 éves férfi buszsofőrként dolgozott Párizsban, egy kislány apja volt – írja a Daily Mail.

A felvételen, ami most került elő, az hallatszik, hogy a francia férfi az életéért könyörög: „Egy összeesküvés áldozata lettem, ártatlan vagyok!″ Lehet, hogy a halálát a következő kijelentése okozta, melyet a dühös tömeg félreérthetett: Judalet, akit pedofíliával vádoltak, azzal próbált védekezni, hogy nem szereti a gyerekeket, majd amikor a tömeg erre visszakérdezett, azt mondta: „Imádom a gyerekeket, van egy kislányom!″

Ezután letépték a ruháit, megcsonkították és élve elégették a vízparton. Judalet mellett végeztek Roberto Gianfalával is, ő egy ötven körüli francia–olasz férfi volt, egy hotelben dolgozott.

A helyiek azért kezdtek gyülekezni a rendőrség előtt, mert azt hitték, hogy a két férfi pénzt fogadott el az eltűnt gyerek szerveiért cserébe (a nyolcéves fiú megcsonkított testét csütörtök reggel találták meg).

A helyi rendőrség szerint semmilyen bizonyíték sincs arra, hogy a szigeten nyaraló két férfinak bármi köze lenne a kisfiú halálához, egyébként priuszuk sem volt.

Egy szomszédja szerint Judalet nagyon barátságos és kellemes modorú volt, és senkinek nem tudott volna ártani.

A helyszínen a francia hatóságok is nyomozni fognak, a madagaszkári rendőrség egyelőre 26 embert tartóztatott le az ügyben.

Már korábban is kihasználták a szegénységben élő közösségek szervkereskedelemtől való félelmét olyanok, akik valamilyen okból feszültséget akartak kelteni az európaiak és a helyiek között. A szigeten 700 francia állampolgár él.

Madagaszkár előbb portugál, majd francia gyarmat volt. Az utóbbi két évben a csütörtöki áldozaton kívül három francia állampolgárt öltek meg a szigetországban: idén márciusban egy 82 éves férfit, tavaly pedig egy párt.

Rovatok