Index Vakbarát Hírportál

Mentő helyett rendőrök jöttek ki, lelőtték

2013. október 8., kedd 21:29

A 911-es segélyhívó számot tárcsázta egy nő, mert sürgős orvosi segítségre volt szüksége a barátjának, de ehelyett a kiérkező rendőrök agyonlőtték a férfit - írja a Gawker.

A rendőrség egy sajtótájékoztatón közölte az esetről, hogy egy öngyilkossági kísérlethez riasztották őket, és a rendőröket út közben értesítették, hogy az alany támadóvá vált, és törni zúzni kezdett. A jelentés szerint a helyszínre érkezve egy agresszív férfit találtak két fegyvernek látszó tárggyal a kezében. Azt állítják, a 43 éves Robertson a felszólítás ellenére nem volt hajlandó eldobni a "fegyvereket", sőt, az egyik kezét fenyegetőleg felemelte, ezért lelőtték.

Robertson barátnője és édesanyja végignézték az egészet, és határozottan állítják, hogy kezében nem volt semmi, és egyáltalán nem fenyegette a rendőröket. Alicia Herron, a barátnő azt állítja, nem hallatszott semmi, olyan volt az egész, mint egy némafilm, csak a végén a lövéseket hallotta, és ahogy a barátja a földre esik. A Georgia állambeli párnak egy nyolcéves lánya van.

Alicia elmondta, hogy az egész szörnyűség úgy kezdődött, hogy tárcsázta a 911-es központi segélyhívószámot, mert úgy látta, hogy a barátja, aki az utóbb időkben nagyon depressziós volt, túl sok gyógyszert vett be. A barátja cukorbeteg volt, és inzulint szedett rá, amiből ha sokat vesznek be ideges, agresszív viselkedéshez, kézremegéshez vezethet. Alicia elismerte, hogy barátja leverte a televíziókészüléket, de azt mondta, véletlen volt.

A Georga állambeli Waycross polgármestere azt mondta egy lapnak, hogy Robertson kezében kések voltak, a barátnője viszont megmutatta az otthon található nagyobb késeket, és azt mondta, egyiket sem vizsgálták meg bizonyítékként. Robertson anyja szerint a rendőrök hazudnak.

Az ügyben intézkedő rendőröket a további vizsgálatokig felfüggesztették állásukból.

Rovatok