Index Vakbarát Hírportál

Elvesztette a ritka kutyát, és még be is szólt a légitársaság

2013. október 11., péntek 22:07

Az Air Canada légitársaság hibájából veszett el egy ritka kutya egyik járatukon, azok után, hogy a négylábú átmeneti gazdája többször is felhívta a repülőgép személyzetének figyelmét arra, hogy ne nyissák ki a házikedvenc tárolóját.

Jutta Kulic egy azóta elhunyt ismerősének ígérte meg, hogy a Larry nevű olasz agárnak új otthont talál. Oda tartott éppen a kutya, Kulic az indulás előtt többször is ellenőrizte, hogy az eb tárolója rendesen be van-e zárva. A járat indulását később elhalasztották, ezért az Air Canada egyik alkalmazottja megsétáltatta az agárt, aki ekkor szökött meg. Larry keresésére külön csapatot állított rá a társaság, de nem sikerült megtalálniuk.

„Fogalmam sincs, hogy megütötték-e, vagy csak megijedt. Ezek a kutyák a családunk tagjainak számítanak" - mondta az eset után Kulic.

A történtekről a CBS Sacramento is szerette volna megkérdezni a légitársaságot, de meglepő választ kaptak. „Azt hiszem, egyszerűen nem válaszolok, egy helyi lapról van szó, egy elveszett kutyáról akarnak írni. A kormány leállt, az amerikai sajtó meg így üti el az idejét" – írta a válaszlevélben a társaság szóvivője, aki valószínűleg egyik kollégájának akart írni (hasonló bakit a magyar kormányzati kommunikációban is sikerült már elkövetni: Havasi Bertalan írt egyszer a 444-nek „belső levelezést magánvéleménnyel” arról, hogy a 444 egy „komolytalan bulvárblog”, aminek nem kellene válaszolni).

Kullic a történtekre azt mondta, nem is várt mást egy olyan cégtől, amely megengedheti magának, hogy elhagyjon egy kutyát. Később az Air Canada ismét írt a lapnak, elnézést kértek a késői válaszért, és azt ígérték, kinyomozzák, mi történhetett az öt napja eltűnt Larryvel.

Rovatok