Index Vakbarát Hírportál

Anyja meglátogathatja a kényszermunkára ítélt amerikai férfit

2013. október 11., péntek 09:41

Édesanyja meglátogathatja azt a koreai származású amerikai állampolgárt, akit májusban tizenöt év kényszermunkára ítéltek Észak-Koreában – írja a BBC.

Kenneth Bae utazásszervezőként és keresztény misszionáriusként dolgozott Észak-Koreában, ahol a hatóságok szerint lázadást próbált szítani. A férfi édesanyja, Myunghee Bae videoüzenetet tett közzé a fia kiszabadításáért küzdő honlapon, mely szerint néhány nap múlva már Koreában lesz.

„Úton vagyok, hogy meglátogassam a fiamat. Nagyon hálás vagyok az Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak, hogy engedélyezték ezt a látogatást. Izgatott vagyok, de aggódom is. Nem tudom, mit várjak ettől az úttól. Csak annyit tudok, hogy látni akarom a fiamat. Kérem, imádkozzanak értünk és terjesszék a híreket Kenneth megpróbáltatásairól″ – mondja az üzenetben.

A phenjani média Kenneth Bae-t Pe Dzsun Hoként emlegeti, egy utazási iroda idegenvezetőjeként dolgozott. A 44 éves férfit az orosz és kínai határ közeli Radzsin kikötővárosban tartóztatták le tavaly november 3-án, miután turistacsoportjának egyik tagjánál egy állítólag érzékeny adatokat tartalmazó adathordozót találtak.

A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint „Pe Dzsun Ho a vizsgálat során elismerte, hogy elkövette a bűncselekményt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság megdöntése céljából, amely iránt ellenséges érzelmekkel viseltetett. Tettét bizonyítékok támasztják alá″ – tette hozzá a rövid híradás.

Rovatok