Index Vakbarát Hírportál

Hazaengedték az agyműtéten átesett argentin elnököt

2013. október 13., vasárnap 22:01

Hazaengedték a kórházból vasárnap a héten agyműtéten átesett Cristina Fernández de Kirchner argentin elnököt, de a politikus egyelőre még nem folytathatja a munkát. Cristina Fernández fejéből kedden egy vérömlenyt távolítottak el egy Buenos Aires-i klinikán, azóta a kórház intenzív osztályán lábadozott. Az államfőnél a múlt héten diagnosztizálták a vérömlenyt, amely egy néhány héttel korábbi fejsérülés következményeként alakult ki.

Az államfő szóvivője közölte, hogy Cristina Fernández továbbra is lábadozik, jól van, már jár és könyveket is lapozgatott. Ugyanakkor az elnök orvosai 30 napos szigorú pihenést írtak elő, és a repülést is megtiltották neki. A dél-amerikai országot 2007 óta irányító baloldali Fernández a műtét előtt ideiglenesen Amado Boudou alelnökre bízta az államfői teendők ellátását.

A hosszú felépülés politikailag kényes időszakban tartja majd távol a munkától a műtétje előtti napokig élénken kampányoló Cristina Fernándezt, mivel Argentínában október 27-én félidős kongresszusi választásokat tartanak, amelyeken a kormánykoalíciónak a parlamenti többség megtartása a tét.

Rovatok