Index Vakbarát Hírportál

Foltos patkánylány az idei legszebb

2013. október 14., hétfő 19:00

A donyecki Blöki nevű foltos példány lett az idei odesszai patakányszépségverseny győztese, írja a Haon. A legszebb patkánynak kijáró Odessza-kupáért idén ötven állat indult, de a győzelemhez nem volt elég szépnek lenni. A zsűri ugyanis az eszességet, pontosabban az ügyességet és a találékonyságot is pontozta.

Számolták például, hogy egy perc alatt melyik versenyző képes több tárgyat megszagolni, melyikük ér leghamarabb az akadálypálya végére, illetve hogy melyik patkány mennyire szófogadó. Külön versenyszámban a gazdikat is próbára tették a szervezők: nekik bekötött szemmel kellett megtalálniuk saját kedvencüket.

A sok rágcsálnivalóval megtömött serleget végül a Tuzik, a magyarul Blöki nevű patkánylány kapta. Tuzik azonban valószínűleg nem egyedül falja majd be az összes finomságot, otthon nyolc díszpatkány és két macska várja, hogy osztozzon velük. Gazdája a Haonnak azt is elmondta, a győztes hobbija, hogy patkánytársaival együtt megkergetik a macskákat, akik ilyenkor nyávogva menekülnek.

Rovatok