Index Vakbarát Hírportál

Kincset keres egy indiai miniszter

2013. október 18., péntek 20:58

Egy Shobhan Sarkar nevű szvámi azt mondja, álmában meglátogatta őt egy halott király szelleme, és rábízott több mint 1000 tonnányi kincset. Szeptemberben szólt az állam egyik miniszterének, előző héten már el is indultak az ásatások.

Előtte vasárnap azért megvizsgálták a területet a földrajztudósok, akik azt mondják, 20 méterre a föld alatt valószínűleg tényleg van valamilyen fém. Már többen is bejelentkeztek a kincsre: a király leszármazottai szerint ha találnak valamit, abból nekik mindenképpen járna, és a helyi parlamentben is kijelentette az egyik képviselő, hogy a pénz a költségvetésbe kell, hogy kerüljön. A Guardian szerint Uttar Pradesh India egyik legelmaradottabb állama.

A közeli faluban elég nagy a szegénység, például áram sincs. Az idősebb falubéliek állítólag már a szüleiktől is hallottak a kincsről, ráadásul az is gyakran előfordult, hogy ezüst- vagy aranypénzek kerültek a felszínre. Azt viszont senki nem tudta, hogy hol van eltemetve a kincs, amíg a halott király szelleme meg nem látogatta a szvámit. 

Az emberek közben megrohamozták az ásatások helyszínét, úgyhogy a rendőröknek kordonokat kellett felhúzniuk. Ha a halott király jól tudta a kincs helyét, akkor egy 19. századi erődítmény alatt fekszik. A királyt egyébként ugyanebben a században, 1858-ban akasztották fel az angolok.

Ez két éven belül már a második nagy kincskeresés Indiában, 2011-ben egy 16. századi hindu templom alatt találtak kincseket. Azóta az az ország leggazdagabb hindu temploma.

Rovatok