Index Vakbarát Hírportál

Soha többé macskaürülékből nyert kávét!

2013. október 18., péntek 19:38

A kegyetlen életkörülmények között tartott cibetmacskák ürülékéből nyert méregdrága kávé elleni bojkottra szólított fel a PETA nemzetközi állatvédő szervezet Dzsakartában.

A PETA ázsiai szakértői megállapították, hogy az Indonéziában és a Fülöp-szigeteken is haszonállatként kezelt cibetmacskák szörnyű körülmények között élnek. A  kávécserje magvait megemésztő, és a kemény kávébabokat kiürítő állatokat gazdáik szűk, ürülékkel teli ketrecekben tartják, ami az állatvédők szerint depressziót idéz elő az Ázsiában őshonos macskáknál.

A PETA három hónapon keresztül összesen nyolc indonéz és Fülöp-szigeteki faluban végzett vizsgálatokat, amelyek szerint az állatokat hároméves korukig tartják a ketrecekben. Sanyarú sorsukat tetézi állandó túltápláltságuk, mert folyton etetik őket, hogy minél több kávébabot "termeljenek".

Jason Baker, a PETA bojkottra szólító alelnöke szerint ennek csak azzal lehet véget vetni, ha a luxusfogyasztók a jövőben nem vesznek a csészénként 17 ezer forintba kerülő kávéból, amelynek zamata a cibetmacskák bélrendszerében található különleges enzimek miatt egyedülálló.

Rovatok