Index Vakbarát Hírportál

Raymondtól rettegnek Mexikóban

2013. október 21., hétfő 08:35

Alig egy hónappal azután, hogy 150 ember halálát és hatmilliárd dollár kárt okozva kitombolta magát az előző hurrikán, immár a Raymondnak elkeresztelt újabb szélvihartól tartanak Acapulcóban.

Az orkán 160-170 kilométeres szélviharral fenyegeti a térséget. Hétfőn zárva tart több közintézmény, szünetel a tanítás is. A délnyugati partvidéken lévő Lazaro Cardenas, és több más kikötő sem fogad hajókat.

Guerrero államban földcsuszamlásokra is figyelmeztettek a heves esőzések miatt, ezreket kitelepítettek a veszélyeztetett területekről.

Acapulco környékét rövid idő alatt akár 150 milliméter eső is érheti – írta a Reuters. A főként turizmusból élő délnyugati térség alaposan megérzi a szélvihar fenyegetésének káros gazdasági hatásait is: a szállodai szobafoglalások jelentősen lecsökkentek. Egyetlen jó hír, hogy Raymond várható útvonalában nincs olajfúrótorony, így nem kell tartani olajkatasztrófától.

Szeptember közepén Manuel és Ingrid névre keresztelt hurrikánok pusztítottak a térségben, szintén heves esőzésekkel és földcsuszamlásokkal párosulva. Az akkori kitelepítések és a nehéz körülmények miatt a hatóságok szerint fokozottan fennáll a veszélye a kolera terjedésének is.

Rovatok