Index Vakbarát Hírportál

Ragasztóval dolgozott a plasztikai sebész

2013. október 25., péntek 20:25

Egy év börtönt kapott Amerikában egy transznemű nő, Ron Oneal Morris, aki úgy végzett plasztikai műtéteket, hogy nem volt semmilyen orvosi diplomája.

Az igazi probléma nem is a végzettség, hanem a szakértelem és a megfelelő tudás hiánya volt: a nő elképesztően borzasztó eszközökkel esett neki pácienseinek, akiket inkább áldozatoknak lehetne hívni.

A tárgyalás 2012 óta tartott, most vádalkut kötött az ügyvéd a felperessel, Morris pedig bűnösnek vallotta magát. Végül orvosi csalásért ítélték el.

A tevékenységének a listája elképesztő. A Huffongton Post szerint ragasztóval, aeroszol autógumifelfújóval és pillanatragasztóval dolgozott, és olcsón árult fenék-, csípő-, vádli- és mellnagyobbítást. A furcsa anyagot a páciensek testébe fecskendezte, utána a sebet pillanatragasztóval zárta le. Az egyik páciense még 2012-ben meghalt, egy másik 2010-ben életveszélyesen megsérült. Utána azt mondta, hogy Morris egy fekete csövet tartott körülötte, és amikor megijedt, rászólt, hogy ne nézelődjön.

WSVN-TV - 7NEWS Miam Ft. Lauderdale News, Weather, Deco

Ron Oneal Morrist már 2011-ben is letartóztatták, akkor még csak bűntársként vádolták egy hasonló ügyben. Azok a páciensek még csak megsérültek, és elfertőződtek a sebeik.

Morris egyébként saját magát is megműtötte, a rendőrségi felvételeken jól látszik, hogy valami egészen bizarr módon megnagyobbította a fenekét.

Rovatok