Index Vakbarát Hírportál

Kétszer hazudta, hogy megerőszakolták

2013. október 27., vasárnap 22:27

A 25 éves bidefordi Ashleigh Loder-t 6 hónap börtönbüntetésre ítélte az exeteri bíróság, miután igen súlyos váddal akarta félrevezetni a hatóságokat. 

Loder először a korábban ledöntött vodkáktól még erősen berúgva értesítette a rendőrséget, hogy két ismeretlen egy átjáróban megerőszakolta. Majd amikor a helyszínelők munkája ezt nem erősítette meg, kitalált egy új történetet, ami szerint egy barátnője barátja erőszakolta meg őt otthon, írja a Daily Mail.

A férfit a saját érdekében két hétre le is csukták, mivel Loder egész Bideford környékén híresztelte az erőszakolós történetet, és az óriási felháborodás nyomán lehetett tartani az erőszakos megtorlástól.

A meg nem nevezett férfi szerencséjére azonban mobiljára vette az egész eseményt, amiből tisztán kiderült, hogy Loder önként és aktívan vett részt az egész akcióban. Az egyébként fiatal anya Loder később bevallotta, hogy egyszerűen félt a következményektől, ha esetleg kiderülne, hogy összejöttek. 

Az ítélet szerint Ashleigh Loder több mint 100 órányi felesleges rendőri munkát hozott össze a hazugságaival, de ennél jelentősebb, hogy tudta, egy ártatlant vádol egy igen súlyos bűnnel. A férfit több év letöltendőre is ítélhették volna, ráadásul élete végéig nem szabadult volna egy különösen erős társadalmi bélyegtől.

A férfi azon idő alatt, amíg nem dőlt el, hogy kinek hisz a bíróság, 13 kilót fogyott, és alvászavarai lettek.  A védőügyvédje szerint a lány eddig egy álomvilágban élt, és meggyőzte magát arról, hogy megerőszakolták. Most azt mondja, hogy ennél rosszabb helyzetbe már nem kerülhetne, és őszintén szeretne bocsánatot kérni a férfitól.

Rovatok