Index Vakbarát Hírportál

Két évig egy csomagtartóban nevelte gyerekét

2013. október 28., hétfő 18:19

Majdnem két évig kocsija csomagtartójában nevelte gyerekét egy portugál anya Franciaországban - írja a Telegraph. A nyomozók szerint a különös eset a képzelőerőt is próbára teszi.

Az eset Franciaország Dordogne régiójában, egy 6200 fős kisvárosban történt. Autószerelőhöz vitte Peugeot 307-esét egy anya, de a csomagtartójából furcsa hangok jöttek. Amikor a szerelők kérdőn néztek a Rose-Marieként ismert, 45 éves nőre, ő azt mondta, csak az ott tárolt játékok adnak ki hangokat. Ennek ellenére a szerelő ragaszkodott hozzá, hogy kinyissák a csomagtartót, de arra egészen biztosan nem volt felkészülve, amit ezután látott. Egy kislány feküdt ott, kiszáradva, lázasan, a saját ürülékében. A gyerek falfehér volt, és arra sem volt képes, hogy felemelje a kezét.

Az autószerelő férfi, Guillaume Iguacel elmondása szerint kisebb sokkot kapott, és azóta is rosszul alszik. Állítja, az anya teljesen normálisnak találta a szituációt, és fel kellett szólítani, hogy vegye ki a gyereket a kocsiból, és itassa meg. Az autószerelő mentőt hívott, és a kislányt azonnal kórházba szállították.

Az ügyben rögtön nyomozás is indult. Az anya a hatóságoknak azt mondta, apja elől rejtette el a gyereket, miután majdnem két évvel ezelőtt egyedül megszülte. A gyereknek neve és születési papírjai sincsenek. A kislány nem tud beszélni, súlya, magassága és szellemi fejlettsége sem felel meg a korának. Orvosok szerint 15-23 hónappal ezelőtt születhetett.

Az üggyel kapcsolatban a hatóságok a gyerek apját is megpróbálták kihallgatni, de az eddig túl részeg volt ahhoz, hogy érdemi válaszokat tudjon adni.

A portugál pár szomszédai nem gyanítottak semmit, annak ellenére sem, hogy a kocsi mindig kint állt. Elmondásuk szerint a család nem különösebben kommunikált velük. Egy másik szomszéd, egy ápoló szerint viszont az anya folyton az autóban ült. Körülbelül kétszáz méterre parkolt le otthonától, és hetente többször előfordult, hogy nem szállt ki onnan. A szomszédok nem látták, mit csinál, mert a kocsit gyakran kartonpapírokkal takarta el.

A hatóságok most gyermekbántalmazással és hanyagsággal vádolják a szülőket. Három másik gyereküket, egy négyéves lányt, egy kilenc- és egy tízéves fiút elvettek tőlük. Legfeljebb tíz év börtönt kaphatnak, ha a vádak bebizonyosodnak. Az anya eddig nem tudta megindokolni, miért rejtegette a gyereket.

Rovatok