Index Vakbarát Hírportál

Moszkvában marasztalta a köd a Wizzair utasait

2013. október 28., hétfő 19:51

A repülőtér kivilágításának meghibásodása és a sűrű köd miatt nem tudta fogadni a Moszkvától délnyugatra lévő Vnukovo repülőtere a Wizzair Budapestről indult reggeli gépét. A járat – hasonlóan más társaságok további kilenc repülőjéhez – az orosz fővárostól északnyugatra fekvő Seremetyevo repülőterén landolt.

A forgalom csak kora délutánra állt helyre Vnukovóban.

A Wizzair a városba bejutás költségét vagy az 55 kilométerre fekvő Vnukovóba való eljutás díját utasai esetében magára vállalta. „Azok számára pedig, akik Vnukovóból indultak volna Budapestre, a Wizzair szállást és ellátást biztosított. Ők a keddi járattal jöhetnek haza" – közölte a társaság szóvivője. Daniel de Carvalho hozzátette: ezek a költségek magától értetődően terhelik a társaságot.

Arról azonban az utasoknak kell gondoskodniuk, hogy irataik rendben legyenek: az ő felelősségük az is, ha a csúszás miatt  nem tudják elhagyni az országot a vízumuk lejárta előtt.

„Ilyen esetben a repülőtéren lévő orosz konzulhoz kell fordulniuk az utasoknak" – közölték a vnukovói repülőtér útlevélellenőrzési szolgálatánál, jelezve, hogy ilyenkor nem a légitársaságon keresztül kell intézkedni, hiszen ez nem annak feladatai közé tartozik.

Az egy napos késés miatt új vízumra a Wizzair- járat öt utasának volt szüksége. Ők 1500 rubel – kb. 11 ezer forint – kifizetése ellenében a dokumentumot a helyszínen megkapták.

Rovatok