Index Vakbarát Hírportál

Megvan a torontói polgármester drogvideója

2013. november 1., péntek 11:57

Megszerezte a rendőrség a torontói polgármester crackes videójtát, amit tavasszal látott egy újságíró. Az elhíresült videó a felfedezés után nem szivárgott ki, mert először nagyon sokat kért érte a forrás, mikor pedig végre összedobták rá a pénzt, valahogyan eltűnt az egész. A rendőrség a BBC szerint azt mondja, határozottan elszomorító dolgok látszanak a felvételen, de olyan azért nincs rajta, amit bíróságon fel lehetne használni.

Tavasszal írta meg a Toronto Star, hogy Rob Ford polgármester rendszeres crackfogyasztó, ráadásul a barátai terítik a drogot a városi vezetők között. A rendőrök a videó után elkezdtek nyomozni, és letartóztatták a sofőrjét, Alexander Lisit, ő marihuánát forgalmazott. Még tavasszal előkerült egy olyan kép is, amin a polgármester elég vidáman álldogál két fiatalember társaságában, akik közül az egyiket azóta az utcán agyonlőtték.

Azóta többen lemondtak a polgármester emberei közül, az egyik vezető beosztottját pedig kirúgták. Őt magát viszont még egyáltalán nem sikerült lebuktatni, pedig a rendőrök megfigyelték a lakását, és még a szemétkukájában is kotorásztak. Az ügyben az is furcsa, hogy a vélhetően jól kereső polgármester miért pont a drogokon belül igazi szemétnek tartott cracket tolja, amikor azt amúgy csak a kokain olcsóbb változataként kezdték el teríteni a nyolcvanas években?

Rovatok