Index Vakbarát Hírportál

180 méteres péniszét védi az építész

2013. november 3., vasárnap 18:06

Nem lehet nem észrevenni, hogy egy óriási péniszre hasonlít Peking egyik legújabb felhőkarcolója, írja a Telegraph. A 32 emeletes épület csak jövő májusra készül el teljesen, de az állványzatot már idén év elején elbontották körülötte. A helyi kínaiak azóta pedzegetik, hogy vajon mi ihlette a szokatlan formát. A szög, a pingvin és a botmixer a legártatlanabb verziók.

Az épület 180 méter magas, és több mint 54 milliárd forintnak megfelelő összegből épült. Tervezője elismerte, hogy egy kicsit fallikus az alakja, de szerinte a „váratlan értelmezések” az építészethez tartoznak. Sőt, szerinte ezek a találgatások a munkája legizgalmasabb részei. Zhou Qi vezető tervező ugyanakkor tagadta, hogy szándékosan egy extra nagy szexuális utalást épített volna a főváros centrumába. Szerinte műve „stabil, racionális és lekerekített, ívelt vonalak jellemzik”. Egy korábbi interjúban azt is elmondta, az épület madártávlatból a kínai „ren” írásjelre hasonlít, ami magyarul „embereket” jelent. 

Ha a fallosszerű épület teljesen elkészül, a Kommunista Párt lapja, a hírhedt People's Daily szerkesztősége költözik majd bele.

Rovatok