Index Vakbarát Hírportál

Mérges pókok lepték a bolti banánt

2013. november 4., hétfő 23:48

Először azt hittem, penész, de amikor közelebbről megnéztem, láttam, hogy furának látszó foltok is vannak rajta. Rémülten láttam, hogy pókok voltak. Az asztalon keltek ki, és szétfutottak a szőnyegemen – mondta Consi Taylor.

Taylor akkor még nem sejtette, hogy a világ egyik legveszélyesebb pókfajával, a brazil vándorpókkal akadt össze. Ez a fajta nemcsak igen agresszív, de a Guinness Rekordok Könyve szerint ennek van a legerősebb mérge is.

Taylor visszavitte a banánt a boltba, és visszakapta a tíz angol fontot, amit fizetett érte. Azt viszont nem tudta, hogy brazil vándorpókokkal volt dolga, amíg meg nem mutatta az állatokról készült fotókat egy növényvédelmi szakértőnek.Ő arra szólította fel őket, hogy a férjével és a két kisgyerekével azonnal hagyják el a házat, és addig vissza se menjenek, amíg nem végezték el a rovarirtást.

Az üzletlánc elnézést kért a kellemetlenségért, ugyanakkor megjegyezték: a hozzájuk kerülő élelmiszerek olyan szigorú minőségbiztosítási vizsgálaton esnek át, hogy nem is értik, hogy kerülhettek gyilkos mérges pókok a banánra.

Taylor épségben megúszta az incidenst, de azóta banánvásárlás-fóbiája van.

Rovatok