Index Vakbarát Hírportál

Nézegessen őrjöngő polgármestert!

2013. november 7., csütörtök 21:48 | aznap frissítve

Miután Toronto polgármestere egy korábbi videó miatt két napja kénytelen volt elismerni, hogy cracket szív, Kanada legnagyobb városának vezetőjéről csütörtökön egy újabb izgalmas felvétel látott róla napvilágot.

Ezen Rob Ford őrjöngve ecseteli, hogy fogja meggyilkolni egy eddig nem azonosított ellenségét. A mobiltelefonnal készült felvételen a polgármester nagy beleéléssel vázolja egy elképzelt ketrecharc kimenetelét.

Rob Ford in video rant

„Tíz kurva percre van szükségem, hogy biztosan halott legyen.” A túlsúlyos polgármester szíve szerencsére bírta a heves gesztikulálással és rohangálással kísért, az idegességtől sokszor érthetetlen szóáradatot.

„Amikor lent van, kitépem a kibaszott torkát. Kinyomom a szemét. Kinyomom, amikor már halott, bassza meg, nehogy kérdéses legyen, hogy meghalt.”

A dühroham orvosi tüneteit szépen demonstráló felvételért a közrebocsátó Toronto Sun fizetett valakinek, akitől annyit tudtak meg, hogy a rohamra a polgármester egyik támogatójának, egy ismeretlennek a lakásában került sor.

Rob Ford a videó nyilvánosságra kerülése után azonnal bocsánatot kért: „Megint csak azt kell mondanom: követtem el hibákat. Láttam a videót, rendkívül kínos. Az egész világ látni fogja. De tudja mit? Hadd lássák.”

A nyilvánosság vállalása egyszer már bejött neki: Ford népszerűsége a drogbotrány kirobbanása után 5 százalékponttal, 44 százalékra nőtt, ő pedig bejelentette, hogy jövőre ismét indul a polgármesteri címért.

Tavasszal írta meg a Toronto Star, hogy Rob Ford rendszeres crackfogyasztó, ráadásul a barátai terítik a drogot a városi vezetők között. Azóta letartóztatták a sofőrjét, aki marihuánát forgalmazott. Még tavasszal előkerült egy olyan kép is, amin a polgármester elég vidáman álldogál két fiatalember társaságában, akik közül az egyiket azóta az utcán agyonlőtték.

Rovatok