Index Vakbarát Hírportál

Jávor Benedek Brüsszelbe megy

2013. november 8., péntek 08:24

A Párbeszéd Magyarországért (PM) elfogadta az országgyűlési és az EP-listájának első változatát: előbbit Szabó Tímea, míg utóbbit Jávor Benedek vezeti. A lista nem végleges, további egyeztetések során még változhat – írja a Népszabadság.

Az Együtt 2014 és a PM közötti megállapodás értelmében az EP-lista első helyét az Együtt adja, a második és harmadik helyet a PM, majd újabb két Együtt-jelölt jöhet, akiket ismét egy PM-es követ a listán. Jávor Benedek arra számít, hogy az Együtt-PM legalább három mandátumot szerezhet majd az Európai Parlamentben.

A Népszabadság értesülései szerint Jávor már a Bajnaiékkal való szövetségkötés idején jelezte: mivel nem szertne szocialistákkal közös listán szerepelni, ezért inkább Brüsszel felé venné az irányt. Ettől függetlenül nem szerente eltávolodni a belügyektől. „Brüsszelbe sem azért készülök, hogy távol legyek az itthoni folyamatoktól. Éppen ellenkezőleg, hiszem, hogy Magyarország és a szűkebb szakterületem érdekeit is jobban tudom majd képviselni a változáson átmenő Európai Unióban” – fogalmazott a Népszabadságnak a politikus.

Rovatok