Index Vakbarát Hírportál

A melegek jogaival ijesztgeti Oroszország Ukrajnát

2013. november 10., vasárnap 19:59

A melegek jogaival ijesztegetnek Ukrajnában az oroszok. Azt mondják, ha Ukrajna tovább közeledik az unióhoz, előbb-utóbb be kell vezetniük majd a melegjogokat.

Az EU-ellenes kampányt Viktor Medvecskuk, egy helyi civil szervezet vezetője irányítja, aki annyira jóban van Putyinnal, hogy az orosz elnök a keresztapja az egyik gyerekének. Közvetlenül részt vesz az orosz parlament is, a Duma külügyi bizottságát vezető politikus csütörtökön azt twittelte, hogy

ha Ukrajna tovább közeledik az Európai Unióhoz, Kijev főterén a Vörös Hadsereg győzelme helyett nemsokára a melegeket kell ünnepelni.

Az elmúlt hetekben több tüntetést is szervezetek, olyan jelszavak voltak a plakátokon mint „a homoszexualitás nemzetbiztonsági kockázat”, „Európa feldughatja” és „Európa értékrendje: melegek, leszbikusok, pedofilok”. Tüntettek a német nagykövetség előtt is, és arról beszélt az egyik EU-ellenes szervezet vezetője, hogy a tagság után egész Ukrajnában homoszexuális diktatúra lenne.

Az EU és Ukrajna november végén írna alá társulási szerződést. Valószínűleg ezt próbálják megakadályozni az oroszok, akik inkább a saját vámuniójukba léptetnék be az ukránokat. Az EU egyébként csak a melegek munkahelyi diszkriminációját tiltja a tagállamoknak, de a társulási szerződésben erről sincs szó.

Továbbiak a Buzzfeed nagycikkében.

Rovatok