Index Vakbarát Hírportál

Egy leukémiás kisgyerek kedvéért Gotham Cityvé változott San Francisco

2013. november 15., péntek 21:51 | tíz éve frissítve

Egy ötéves leukémiás fiú kedvéért több ezer önkéntes játszotta el, hogy San Francisco Gotham City, amit Batkidnek kell megmentenie. Az ABC megszakította az adását, a helyi rendőrfőnök maga jelentette be, hogy csak a szuperhős kisfiú segíthet. A kisfiú Lamborghinivel üldözte Pingvint, és még Obama is twittelt róla.

A nagyon beteg gyerekek – lehet, hogy utolsó – kívánságainak teljesítésére létrejött Make-A-Wish alapítvány fantasztikus akciót szervezett pénteken. Az öt éves, leukémiás Miles kívánáságra a San Franciscó-öböl környéke Gotham Cityvé változott át, ahol 13 500 önkéntes (!) statisztálásával végrehajthatta hőstetteit - írja a Telegraph.

A Batkiddé változott Milest személyesen a város rendőrfőnöke riadóztatta. Először – egy felnőtt Batmannel az oldalán - kimentett egy lányt a villamosról, majd megakadályozta Rébusz bankrablását. Ezután egy rövid ebédszünet jött, amit egy segélykérő telefonhívás szakított meg. Ekkor vette észre, hogy a hamburgerező ablaka előtt egy rakás ember ugrál segítséget kérve. A Pingvin ugyanis elrabolta Gotham City kabalaállatát, amit persze sikerült egy batmobilos autós üldözés után visszaszereznie. Az eredeti Batmobil helyett két fekete Lamborghini száguldott végig a kisfiúval a városon, az orrukon hatalmas Batman-emblémákkal.

Milesnak az akció után pedig Gotham City, azaz San Francisco polgármestere és rendőrfőnöke személyesen gratuláltak ahhoz, hogy megmentette a várost Rébusztól és a Pingvintől.

A látványos és bombasztikusan karitatív akcióhoz tényleg az egész város hozzátette, amije van. A helyi Hyatt oldalán megjelent a híres denevérszimbólum, a Twitter is végigközvetítette az eseményt, az ABC pedig Batkid kedvéért megszakította adását is.

Batkid races through the city with BATMAN San Francisco event for kid with leukemia Aerial CAM

A rákos gyerekekért nem csak San Franciscóban fognak össze az emberek, egy 13 éves kisfiú, Devin Kohlman kedvéért előrehozták a karácsonyt egy haldokló kisfiú kedvéért az ohiói Port Clintonban. Devinnél tavaly diagnosztizáltak agyrákot, november 11-én, hétfőn hunyt el, miután az egész kisváros megünnepelte a karácsonyt a háza előtt.

#FollowFriday RT @SFWish: Here he comes!!!! #SFBatkid pic.twitter.com/pMn3gRHcLo

— Barack Obama (@BarackObama) November 15, 2013

A Twitteren több híresség is megosztotta a San Francisco-i akcióról készült képeket, még Barack Obama amerikai elnök is kiposztolta, ahogy Miles Scott Batkid ruhájában éppen a várost igyekszik megmenteni.

És ha a fenti Youtube-videó nem mutatná meg, hogy mégis mekkora show-t rendeztek Miles Scott kedvéért, akkor ez az Instagramra feltöltött videó jól mutatja, hogy mennyien örülnek annak, hogy az ötéves gyerek megmenti a lányt, akit ugyebár Rébusz rabolt el. A videón az esemény felett köröző helikopter hangja is jól hallható.

Szóljon hozzá az Index Facebook-oldalán!

Rovatok