Index Vakbarát Hírportál

Kiraktak két ügynököt Obama mellől

2013. november 15., péntek 00:06 | aznap frissítve

Kiraktak két magas rangú ügynököt a Barack Obama amerikai elnök védelmét biztosító csapatból, írja a Washington Post. Állítólag mindketten szexuális tartalmú emaileket küldtek egy kolléganőjüknek.

Az egyik férfi több mint húsz másik ügynök felettese volt a Titkos Szolgálatnál. A Washington Post szerint szolgálaton kívül volt, amikor találkozott egy nővel a Fehér Házhoz közeli Hay-Adams Hotel bárjában még májusban, aztán felment vele a szobájába.

A szobában kipakolta a töltényeket a szolgálati fegyveréből, de miután később távozott, rájött, hogy egy darabot ott felejtett. A nő azonban nem akarta visszaengedni. A férfi ezért a Titkos Szolgálat ügynökeként igazolta magát, és a hotel biztonsági személyzetétől kért segítséget a bejutáshoz.

Az ügyben indult vizsgálatban találtak a férfi mobilján szexuális utalásokkal teli üzeneteket a kolléganőnek. A további nyomozás arra is fényt derített, hogy egy másik ügynök hasonló üzeneteket küldött ugyanannak a nőnek, írja a BBC.

Az elnök és más magas rangú személyek biztonságáért felelős Titkos Szolgálatot 2012 áprilisában már megrázta egy botrány, akkor több ügynököt is elbocsátottak, miután kiderült, hogy prostituáltakat bérelhettek maguknak az elnök érkezését előkészítő kolumbiai útjukon. Obama a változások jeleként nevezte ki márciusban Julia Piersont, az első női vezetőt a szervezet élére.

Rovatok