Index Vakbarát Hírportál

Leküldtek egy vakot a repülőről, mindenki vele tartott

2013. november 15., péntek 15:35

Törölni kellett a US Express egy járatát, miután az utasok tiltakozva levonultak a fedélzetről, hogy ezzel fejezzék ki a felháborodásukat, amiért a kapitány leküldött egy gépről egy vakot, akinek nem viselkedett jól a vakvezető kutyája – írja a Gawker.

Albert Rizzit a felszállás előtt arra utasították, hogy tartsa a kutyáját az előtte lévő ülés alatt. Rizzi így is tett, de a gép több mint egy órát vesztegelt a kifutópályán, és a kutya, Doxy elkezdett nyugtalankodni, és gazdája lába alá bújt. Amikor egy légiutas-kísérő arra kérte Rizzit, hogy fegyelmezze meg a kutyát, és küldje vissza az ülés alá, a vak férfi nem engedelmeskedett. A gépet erre visszafordították a beszállókapukhoz, és Rizzit leszállították a gépről.

Az utasok erre értetlenkedni kezdtek. „Mikor felfogtuk, mi történik, elkezdtük kérdezgetni, hogy mégis mi folyik itt, és közöltük, hogy ez az ember nem jelent problémát” – mesélte egyikük. A gép kapitánya ekkor kijött a pilótafülkéből, és az egész utazóközönséget letolta. Ezt az utasok úgy értelmezték, hogy leküldte őket a fedélzetről, ezért felálltak, és demonstratívan távoztak. Rizzi meghatódott a szolidáris reakción.

A US Airways nem sokkal ezután az egész járatot törölte, és az utasoknak egy 3,5 órás buszutat ajánlott fel Philadelphia és Islip között. 

Rovatok