Index Vakbarát Hírportál

A britek majdnem fele hisz az ufókban

2013. november 18., hétfő 16:47

A britek 44 százaléka szerint van élet a Földön kívül – derül ki egy új felmérésből. A válaszadók 45 százaléka értett azzal egyet, hogy a brit kormány eltussolt bizonyos paranormális jelenségeket (hogy pontosan mit, arra sajnos nem tér ki a Daily Star beszámolója).

A britek majdnem egyharmada hisz a szellemekben, és 10 százalékuk találkozott is már velük. A szigetországi nők negyede hisz abban, hogy a kutyáknak telepatikus erejük van, és a megkérdezettek majdnem negyede hisz abban, hogy a jövőben képesek lesznek beszélni egymással a kutyák és az emberek.

És ön miben hisz?

  • 424
    Léteznek földönkívüliek
  • 138
    Paul McCartney-t egy alteregó helyettesíti 1966 óta
  • 82
    Eltussolják a paranormális jelenségeket
  • 26
    Léteznek szellemek

A kutatás a Mystery Map (körülbelül: Rejtélyek térképe) című új műsor apropóján készült, több mint ezer ember vett részt benne. Az első részben a Bodmin Moor-i rém legendáját járják körül, amiben a válaszadók 8 százaléka hisz.

Ahogy korábban megírtuk, az amerikaiak 29 százaléka szerint léteznek földönkívüliek, 28 százalékuk szerint Szaddám Husszein állt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás mögött, 13 százalékuk szerint Barack Obama az Antikrisztus, 14 százalékuk szerint létezik Óriásláb, és 5 százalékuk, tehát minden huszadik amerikai szerint Paul McCartney már 1966-ban meghalt, azóta egy alteregó helyettesíti.

Rovatok