Index Vakbarát Hírportál

A hajléktalanok tudják, milyen az idő

2013. november 22., péntek 17:45

A cseh közszolgálati televízióban egy európai szociális kampány részeként a hétvégenkét hajléktalanok mondják az időjárás-jelentést, jelentette be Alzbeta Plívková, a televízió szóvivője pénteken.

Először a szombat reggeli hírmagazinban (Studio 6 Víkend) aztán december közepéig még négy hét végén újra kerülnek képernyőre. Nemcsak klasszikus időjárás-jelentéseket hallhat majd a tévénéző, hanem az utcán élő hajléktalanok saját megfigyeléseiket is elmondják. A hajléktalanok elmondhatják élettörténetüket is,és hogy mi késztette őket a nyilvánosság elé lépni, írja az MTI.

„Meggyőződésem, hogy ez az eredeti projekt teljes mértékben beleillik a televízió közszolgálati küldetésébe, felhívja a közvélemény figyelmét egy súlyos társadalmi problémára, s nem utolsó sorban néhány embernek esélyt ad kiemelkedni a mélyből. A karitatív programoknak mindig helyük van a Cseh Televízióban" - jelentette ki Petr Dvorák, a televízió vezérigazgatója.

A televízió bízik abban, hogy a képernyőre kerülő személyek és sorsuk újabb társadalmi vitát vált ki a hajléktalanok gondjairól Csehországban. A Days Of Home elnevezésű projektet korábban Németországban, Svájcban, Hollandiában és Oroszországban is megvalósították. 

Rovatok