Index Vakbarát Hírportál

Charles Manson biszex és megnősül

2013. november 22., péntek 15:45

44 évvel azután, hogy elítélték, Charles Manson Rolling Stone- nak mesélt börtönéletéről, hogyan súrolja a vállát nap mint nap Phillip Garridónak, aki megerőszakolta és fogva tartotta Jaycee Dugardot, vagy hogyan oszt zenei tanácsokat Juan Coronának, aki 25 ember ölt meg 1971-ben, illetve hogyan lazul Mikhail Markhasevvel, akit megölte Bill Cosby fiát 1997-ben. A cikket a Daily Mail foglalta össze részletesen, és a lap állítja: Manson boldogan éli mindennapjait az amerikai társadalom selejtjével.

Manson fogai rosszak, haja és szakálla kusza, bottal jár, de a Rolling Stone szerint a 79 éves sorozatgyilkos még mindig „a második ördögarcú szupersztár-szimbólum Hitler után”. 25 éves menyasszonya, Star  rajong érte.

Charles Manson maga a Sátán

Charles Milles Manson az Egyesült Államok folklórjában a gonosz egyik megszemélyesítője.

Már fiatalon is sokat ült börtönben kocsilopásért, hamisításért, hitelkártyacsalásért, lányok futtatásáért. Költőként és gitárosként is próbálkozott, nem sok sikerrel. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének véli.

Az 1960-as évek végén egy hippipünkösdista csoport vezetője lett. A Manson család nevű csoport gyilkolta meg többek közt Sharon Tate filmszínésznőt, Roman Polański filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen.

A „Tate-La Bianca-ügy” néven elhíresült gyilkosságsorozat tervezéséért ítélték el, bár azzal nem vádolták, hogy személyesen is részt vett volna benne. A gyilkosságokra Manson a Helter Skelter-elmélettel, egy nagy amerikai faji háború víziójával készítette fel követőit.

A kaliforniai Corcoran Állami Börtönbe került, ahonnan 2007-ben vagy 2012-ben feltételesen szabadulhatott volna. Legközelebb 2027-ben kerülhet szóba a szabadlábra helyezése, írja a Wikipedia.

Ilyen egy igazi Manson-fan

Star vallásos családban nőtt fel, szigorúan nevelték. Amikor tiniként nem volt hajlandó templomba járni és drogozni kezdett, szülei a szobájába zárták. Egy barátja a gimiben mesélt neki Mansonról, akkor kezdte érdekelni őt a férfi. Star akkoriban egy nyugdíjasotthonban dolgozott konyhai kisegítőként, és egy nagyobb összeget spórolt össze, hogy le tudjon lépni otthonról.

A lány 19 éves korában az állami börtön közelébe költözött, kizárólag azért, hogy közel legyen imádottjához. Haját is leborotválta, és egy X-et is vésett saját homlokára, hogy passzoljon a Manson homlokán látható horogkereszthez. Állítja, mindig is tudta, hogy Manson felesége lesz. „Igen, az emberek azt hihetik, hogy őrült vagyok, de ők nem tudhatják, ez az, ami jó nekem. Erre születtem” – mondta Star a Rolling Stone-nak.

A furcsa pár most fotókon pózol, háttérben a börtönbelsővel, ahol Manson jó eséllyel egész hátralévő életét tölti majd. Manson egyébként korábban már kétszer volt nős, legalább három gyermeke van. Második nejétől akkor vált el, amikor börtönbe vonult.

Star és Susan Atkins, a Manson család tagja között azonban rendkívül nagy a hasonlóság, ezt mindenki látja. (Manson szintén gyilkos követőit szokás családként emlegetni.) A menyasszony ennek ellenére mindent megtesz, hogy megkülönböztesse magát a Sexy Sadie-től, aki szintén életfogytiglant kapott, 2009-ben meghalt a börtönben. Star a Rolling Stone-nak sűrű káromkodással ecsetelte, mennyire őrültnek tartotta Atkinst.

Ki tudja, mi történhet?

Az esküvő időpontját még nem tűzték ki. „Charlie a férjem és ezt nagyon komolyan gondolom” – mondta a lány a Rolling Stone-nak. Amikor azonban Mansont kérdezték közelgő lakodalmáról, azt mondta, az esküvő „csak egy rakás szemét”.

A szerelmesek minden szombaton és vasárnap találkoznak. Star akár öt órát is eltölt ilyenkor a börtönben, de ezt is kevésnek érzi. Ráadásul zavarja, hogy valaki mindig figyeli őket, szeretne végre kettesben lenni a gyilkossal. Állítja, szülei is kedvelik az ő Charlie-ját, sőt, már meghívták magukhoz látogatóba is, arra az esetre, ha egyszer véletlenül kiszabadulna. „Változnak az idők, ki tudja, mi történhet?” – így reménykedik.

Star több weboldalt is indított Manson szabadon engedéséért. Ezeken és a Facebookon is szerepelnek róluk közös fotók, például olyanok, amelyeken a rövid látogatási idő alatt érintkeznek. De Mansonnak valószínűleg nem ő az egyetlen.

Pasival vagy csajjal, az nekem mindegy

„A szex nekem olyan, mint elmenni a klotyóra. Hogy egy pasival vagy csajjal, az nekem mindegy. Én nem játszom ezt a lány-fiú hülyeséget”. De az interjúból kiderült az is, hogy ez nem a börtönévek újítása, már 17 évesen is szexelni akart egy férfivel. A férfi azonban visszautasította, Manson ezért felkapott egy borotvapengét, és azt mondta neki: ha elkapnak minket, majd azt mondom, hogy kényszerítettelek. A férfi ezért beleegyezett az aktusba. „Talán azt hitte, hogy meg fogom vágni”, jegyezte meg Manson.

Charles Manson egy napja

Annak ellenére, hogy ő a felelős a 20. század egyik legtöbbet emlegetett bűncselekményéért, Mansonnak kiváltságok járnak a börtönben. Látogatói társaságában nassolhat – az interjú közben például cukorkák, pite, chips és epres sajttorta is előkerült, Starnak hála. Az is kiváltságnak számít, hogy Manson bárkit felhívhat telefonon, az egyetlen feltétel, hogy legfeljebb 15 percig beszélhet.

A sorozatgyilkos hétköznapjai viszont főleg alvással, evéssel, sétával telnek, habár sakkozni is szeret. Takarodó háromnegyed kilenckor van. Manson igazából csak a légkondi miatt panaszkodik. Állítja, egyszer egy számot is írt a cellájáról, de az a Beach Boys ellopta, és In my room címmel hozta ki.

Hogy mondja?

Hogy Mansont mennyire nem furdalja a lelkiismerete, az éppen annyira megrázó, mint a gyilkosságok, amelyekhez köze volt. Sharon Tate-ről például így beszélt: „Ez egy hollywoodi filmcsillag. Hány embert ölt meg a vásznon? Olyan csinos volt?”

Az interjúból kiderült az is, Manson szerint „a köz érdekében” megölni valakit tisztességes dolog. „Bárkit is ölnek meg, az isten akaratából történik. Gyilkolás nélkül nincs esélyünk”, mondta. 

Rovatok